On olemassa hyvin vähän sellaisia työympäristöjä, jotka eivät ole monikulttuurisia. Eri rotujen, taustojen, uskontojen, kulttuurien ja perinteiden ihmiset työskentelevät yhdessä. Olemme tehneet pitkän matkan taistelussa tasa-arvon puolesta, mutta meillä on vielä paljon tekemistä.

Onneksi on olemassa asioita, joita voit tehdä parantaaksesi monikulttuurisia suhteita ja tiimejä yrityksessäsi.

Hyväksy se, että et tiedä kaikkea ja kouluta itseäsi

Miten Luoda Menestyva Monikulttuurinen Tyoymparisto 1 - Miten Luoda Menestyvä Monikulttuurinen Työympäristö

Ensimmäinen askel on tunnustaa, että saatat joutua opettelemaan uusia asioita. Jos sinulla on eri maista Olevia työntekijöitä, tee tutkimusta. Kouluta itseäsi muista kulttuurista olevien työntekijöiden uskonnoista ja perinteistä. Selvitä ruoat, joita he eivät voi syödä, ja rituaalit, joita heidän on noudatettava.

Varmista, että viestintälinjat sinulle ovat aina avoinna ja käytettävissä

 

Viestintä on avain moniin asioihin elämässä. Asia ei ole toisin työpaikoilla. Kun sinulla on monikulttuurisia tiimejä, kaikkien jäsenten on tiedettävä, että he voivat tulla luoksesi. Kun työntekijät tuntevat olonsa mukavaksi tuodakseen esiin ongelmia tai epäoikeudenmukaista kohtelua, se auttaa luomaan luottamusta. Se auttaa myös hallitsemaan tilanteita ennen kuin niistä tulee ongelmia.

Auta tiimiäsi oppimaan toisistaan mukavassa ympäristössä

Hyvä tapa saada tiimin jäsenet tuntemaan olonsa mukavaksi on sallia sosiaalinen kokoontuminen. Sellaiset tapahtumat kuin nyyttikestit tai sosiaalinen tiimin rakentamisaktiviteetit voivat auttaa. Näiden tapahtumien aikana tiimin jäsenet oivat oppia toisistaan rennoissa keskusteluissa. Kun tiimin jäsenet ymmärtävät paremmin toisiaan, asiat tulevat helpommiksi.

Aseta tiukat syrjintää ja halveksuntaa koskevat käytännöt

Sinulla todennäköisesti on jo tällaisia käytäntöjä. Sinun on kuitenkin varmistettava, että ne ovat selkeitä ja että kaikki ovat tietoisia niistä. Sinun on myös oltava johdonmukainen ja tiukka epäkunnioittavan ja syrjivän käyttäytymisen seurausten suhteen. Kun ihmiset tietävät rajat, he todennäköisemmin kunnioittavat niitä ja käyttäytyvät sen mukaisesti.

Samasta kulttuurista olevilla ihmisillä on erilaisia persoonallisuuksia ja uskomuksia, eivätkä he aina tule keskenään toimeen. Kun joukkoon lisätään eri kulttuurista olevia jäseniä, se vaikeutuu entisestään. Tämän ei tarvitse olla ongelma. Jos noudatat näitä vaiheita ja asetat viestinnän etusijalle, olet matkalla kohti terveellistä monikulttuurista työympäristöä.